Sesiapa yang menyerahkan dirinya kepada Allah, sedangkan dia berbuat baik, maka dia telah berpegang pada tali Allah :: Sesungguhnya orang-orang yang berlaku adil di sisi Allah laksana berada di atas mimbar yang terbuat dari cahaya. Mereka itu orang-orang yang berlaku adil dalam menetapkan hukum baik kepada rakyat maupun kepada keluarga

Copyright ® 2006 PERBADANAN KEMAJUAN EKONOMI ISLAM NEGERI PERAK
Pihak Perbadanan Kemajuan Ekonomi Islam Negeri Perak tidak akan bertanggungjawab
terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan menerusi maklumat yang diperolehi melalui laman web ini.
Harap Maklum.

Web Master

PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI PERAK

JABATAN AGAMA ISLAM
NEGERI PERAK

 


Menjadikan PKEINPk sebagai sebuah badan korporat Islam yang berdaya saing dalam membangunkan ekonomi masyarakat Islam di Negeri Perak.

 

      • PKEINPk melaksanakan aktiviti ekonomi dan sosial berlandaskan Syariah.
      • Bertindak sebagai sebuah organisasi yang mempunyai keupayaan kewangan yang kukuh dan sumber manusia yang berkualiti untuk pembangunan masyarakat Islam di negeri Perak.

       

Melaksanakan projek-projek pembangunan perladangan kelapa sawit sehingga mencapai keluasan sekurang-kurangnya 10,000 ekar bagi menjana sumber kewangan yang positif untuk PKEINPk.

Membangunkan hartanah PKEINPk dengan projek perumahan dan bangunan kedai/pejabat supaya memberi keuntungan di samping risiko yang minima.

Membangunkan tanah-tanah Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Perak (MAIAMPk) yang berpotensi serta menguruskan proses membaikpulih bangunan-bangunan MAIAMPk.

Mengukuhkan pengoperasian Pusat Rawatan Islam Ar-Ridzuan dalam memenuhi tuntutan fardhu kifayah dalam memberi perkhidmatannya secara profesional dan berlandaskan syariat.